Przegląd po dwóch latach...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leoul
    Classic
    • 2010
    • 2

Po rozebraniu rozrusznika, elektryk jako element "kichający" wskazał jakiś pierścień. Po prostu był pęknięty. Po wymianie jak ręką odjął.
  • ondras99
    Classic
    • 2008
    • 7

Witam Wszystkich Uczestników Tego Forum.
    Zaglądałem tu już wiele razy, ale dopiero dziś zarejestrowałem się jako Całkiem Zielony Użytkownik.
    To forum to kopalnia bardzo przydatnej wiedzy dla użytkowników Skody. To nie pusty komplement. Sam już nie raz "uspokajałem się" czytając, że to, co dzieje się z moją octavką jest jak najbardziej normalne...
    Nie jestem "połykaczem kilometrów". Moje autko przejeżdża zwykle kilkanaście kilometrów dziennie (do pracy i z pracy) i właśnie będzie kończyło dwa lata z "niechlubnym" wskazaniem licznika w granicach 17kkm ops:
    Pora udać się na "pożegnalny" przegląd...
    I tu zrodziło się pytanie: co powinno zostać zrobione w czasie takiego przeglądu...?
    Próbowałem wyszukać odpowiedź na moje pytanie w już istniejących postach, ale bez konkretnego skutku...
    Korzystając z praw "zielonego" :szeroki_usmiech liczę na wyrozumiałość i jakiś koleżeński gest z Waszej strony...
    Pozdrawiam Wszystkich serdecznie!

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Takie informacje sa umieszczone w instrukcji obslugi samochodu.

Generalnie zostanie zmieniony olej, filtry, dokonany bedzie tzw duzy przeglad, kiedys nazywany przegladem rocznym.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• ondras99
        Classic
        • 2008
        • 7

Dziękuję za superszybką odpowiedź.
        Mój problem polega na tym, że w instrukcji obsługi w ogóle nie ma mowy o obsłudze gwarancyjnej, natomiast w książce serwisowej opisy czynności obsługowych są, co najmniej, enigmatyczne...
        Miałem nadzieję, że istnieją jakieś konkretne wykazy czynności, które powinny zostać wykonane podczas takiego przeglądu...

Jeszcze raz dziękuję.

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Generalnie w ASO cos tam popsikaja, sprawdza bledy, ogladna zawieszenie, hamulce, nadwozie i takie tam. Spytaja czy zglaszasz jakies problemy i jak nie to rozprawia sie szybko z autem
          Spritmonitor.de

Komentarz

• ondras99
            Classic
            • 2008
            • 7

... Rozumiem...
            Czyli totalna "zlewka"...
            ...Czy powinienem np domagać się przeglądu klimy?

==============
            Nie ma już sprawy.
            Przegląd jakoś tam się odbył - było - minęło...
            Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...